Zijn wortels gezond

Misschien wil je graag weten of wortels een gezonde groente zijn. In dit artikel geven wij een antwoord op de vraag “zijn wortels gezond”?.  Laten we eens kijken naar de stoffen en vitaminen die we in wortels kunnen terugvinden.

Vitaminen

Wortels zitten boordevol vitaminen. Heel goed voor je lichaam dus! Je kunt er onder andere vitamine A, B en C in terugvinden. Voor iedere leeftijdscategorie geldt dat het raadzaam is om regelmatig wortels te eten. Ben je wat ouder, dan heeft het eten van wortels extra voordelen. De wortels zorgen namelijk voor vaatverwijding en is goed voor je hart.

Goed voor de darmwerking

Ook je darmen kunnen profiteren van wortels. Doordat wortels een hoog vezelgehalte kennen en er veel betacaroteen in terug te vinden zijn, wordt je darmwerking bevorderd. Daarnaast kunnen wij meegeven dat wortels goed voor je huid en zorgen ze voor een verlaging van het cholesterolgehalte.

Goed voor je ogen

Bijna iedereen is groot gebracht met het verhaal dat wortels goed zouden zijn voor je ogen, maar is dat ook daadwerkelijk het geval? Het is gelukkig geen fabeltje. Zoals je net al hebt kunnen lezen zit er veel betacaroteen in worteltjes. Je lichaam zet de betacaroteen om in vitamine A. Deze vitamine is heel belangrijk voor de ogen. Om goed te kunnen kijken heeft je lichaam voldoende vitamine A nodig namelijk. En bij deze beantwoorden wij de vraag zijn wortels gezond en goed voor de ogen? Antwoord is natuurlijk: Ja.

zijn wortels gezond

Zijn wortels gezond

Je hebt kunnen lezen dat wortels erg goed voor je zijn. Zowel voor je ogen, darmen, huid en hart! Wortels zijn ook nog eens heel goedkoop, wij raden je dus zeker aan om regelmatig wortels te eten. Voor 15 – 20 eurocent kun je al een winterpeen kopen. De exacte prijs is afhankelijk van de grootte van de winterpeen uiteraard. Koop je de wortels als ze in de aanbieding, dan ben je nog goedkoper uit. Dus wij hopen dat we u vraag hebben kunnen beantwoorden “zijn wortels gezond”?

Tags: zijn wortels gezond