Wortels koken

Als je met wortels aan de slag gaat moet je natuurlijk wel weten hoe je ze moet koken. Wortels koken is gelukkig heel eenvoudig, iedereen kan het. Ook als je weinig tot geen ervaring hebt met koken is het een koud kunstje. Voordat je wortels gaat koken moet je wel een aantal andere stappen doorlopen. Laten we deze stappen eens één voor één doornemen.

Schoonmaken van de wortels

Als je wortels hebt gekocht kunnen ze behoorlijk vies zijn, het is daarom belangrijk om de wortels eerst goed schoon te maken voordat we er verder mee aan de slag gaan. Was de wortel onder de kraan, met koud water. Vervolgens kon je een klein stukje van zowel de boven- als onderkant afsnijden, dat gedeelte is niet eetbaar namelijk. Pak een schilmensje en verwijder de schil. Is de schil eenmaal verwijderd, houd de wortel dan nog een keer kort onder de koude kraan. De wortel is na deze handeling helemaal schoon.

Op het vuur

Zet een pan gevuld met water op het vuur. De wortelen leg je gelijk in het water. Het is wel belangrijk dat de wortelen volledig onder water liggen, is dat het niet geval dan dien je nog wat meer water aan de pan toe te voegen. Eventueel kun je een snufje zout aan het water toevoegen, dit is echter niet verplicht maar maakt het wortels koken wel lekkerder.

wortels koken

wortels Koken

Laat de worteltjes ongeveer 10 minuten lang koken. Hoe weet je wanneer de worteltjes gaar zijn? Je kunt dit eenvoudig achterhalen door zachtjes met een vork in één of twee van de wortels te prikken. Als je er eenvoudig in kunt prikken zijn ze gaar. Lukt het niet om eenvoudig in de wortels te prikken, kook deze dan nog even wat langer. Als ze gaar zijn giet je het water af, de worteltjes zijn nu gekookt!

Tags: Wortels Koken