Wortelen recept

Hoe kom je aan een goed wortelen recept ? Voordat je op zoek gaat naar een recept moet je eerst bedenken hoe je de wortelen wilt eten. Je kunt wortelen in de soep toevoegen, in combinatie met aardappels eten, maar ook met rijst. Het ligt er dus even met welke andere producten je wortelen wilt eten.

Wortelen recept

Hutspot, heerlijk in de wintermaanden

Wortelen kun je natuurlijk gebruiken om een lekkere hutspot te maken. Vooral als het buiten koud is gaat zo’n hutspot er als koek in. Om een lekkere hutspot te kunnen maken heb je veel wortelen, aardappels en uien nodig. Voor het bereiden van hutspot voor 4 personen heb je het volgende nodig: 1 kg kruimige aardappelen, 750 gram winterpeen en 500 gram uien. De totale bereidingstijd ligt op ongeveer 30 minuten. Je hoeft dus niet uren in de keuken te staan als je deze lekkere stamppot wilt bereiden.

Wortelen recept

Wortelen met rijst

Als je wortelen met rijst wilt gaan eten dan is kip kerrie met wortel een lekker recept. Om dit gerecht te kunnen maken heb je 200 gram jasmijnrijst, 400 milliliter water, 350 gram wortel, 2 kipfilets in blokjes, olijfolie en kerriepoeder nodig. De voorbereidingstijd ligt op ongeveer 10 minuten. Voor de bereiding komt daar zo’n 20 minuten bij. In totaal ben je dus 30 minuten bezig, maar dan heb je ook een heerlijk wortelen recept / gerecht op tafel staan!

Andere wortelen recepten

Wil je een keer heel wat anders proberen dan de oer-Hollandse hutspot, kies dan bijvoorbeeld voor een indiase wortelpuree met koriander, groenterolletjes van haricots verts en winterwortel of voor Oosterse worteltjes.

Internet

Op het internet kun je een groot aantal wortelen recepten vinden, gratis en voor niets. Uiteraard kun je ook boeken kopen die speciaal gericht zijn op het klaarmaken van gerechten met wortelen. Deze boeken kun je kopen in de boekhandel, maar ook online bestellen. Veel plezier met de bereiding van alle lekkere wortel recepten, eet smakelijk alvast en geniet van uw wortelen recept!

Advertentie

Uw advertentie hier?