Wortelen klaarmaken

Wortelen klaarmaken is gelukkig heel eenvoudig. Van het begin tot het eind ben je er maximaal 30 minuten mee bezig. Iedereen kan wortels klaarmaken, het maakt niet uit of je een top chef bent of een beginneling op het gebied van koken. Wij willen je graag stap voor stap uitleggen hoe je wortels het beste kunt klaarmaken. wortelen klaarmaken

Wortelen klaarmaken

1. Schoonmaken

Als je de wortels hebt gekocht moet je ze allereerst goed schoonmaken. Dit kun je doen met koud water. De makkelijkste manier is het wassen van de worteltjes onder de kraan. Laat het water stromen en maak de wortels goed schoon.

2. Schillen

Na het schoonmaken dien je de boven- en onderkant van de worteltjes af te snijden. Deze zijn namelijk  niet eetbaar, snijd ze weg met een mes. Gebruik vervolgens een schilmesje om de schil van de wortels te verwijderen. Nadat alle schillen zijn verwijderd houd je de wortels nog eenmaal onder de kraan, zo weet je zeker dat ze goed schoon zijn.

3. Koken

Nog even en je hebt een paar lekkere worteltjes op tafel staan! Zet een grote pan gevuld met water op het vuur. Alle wortels leg je in de pan , zorg dat ze onder het water liggen. Breng het geheel aan de kook, het duurt ongeveer 10 minuten totdat de worteltjes gaar zijn. Als je dikke wortels gebruikt dan kan het iets langer duren voordat ze gaar zijn. Je kunt de gaarheid eenvoudig controleren door met een vork in één van de worteltjes te prikken. Lukt dit eenvoudig, dan zijn de wortels gaar. Kun je er nog niet in prikken, kook ze dan nog een aantal minuten langer. Als ze gaar zijn giet je het water af, de worteltjes zijn nu klaargemaakt. Eet smakelijk alvast en probeer er ook eens een lekker droog wijntjes bij.

Tags: Wortelen klaarmaken

Advertentie

Uw advertentie hier?