Wortelen bewaren

Heb je nog een flink aantal wortelen in huis en wil je ze gaan bewaren? Wij vertellen je graag hoe je wortelen het beste bewaren kunt. Er zijn meerdere manieren om ze te bewaren, maar de beste manier is op een droge en donkere plek. Daarnaast is het belangrijk dat ze op een plek bewaard worden waar de temperatuur ergens tussen de 12 en 14 graden ligt. Ligt de temperatuur hoger of lager, dan verkort dit de houdbaarheid. Bewaar je ze op de gunstigste plek, dan is de houdbaarheid ongeveer een maand. Wortelen bewaren is dus geen kunst maar je moet er even logisch bij denken; daarom geven wij wat voorbeelden zoals hieronder genoemd.

wortelen bewaren

Wortelen bewaren in de koelkast

Veel mensen denken dat je wortelen zonder problemen in de koelkast kunt bewaren. Dit kan ook wel, maar de levensduur is dan wel een stuk korter. Het is in de koelkast te koud voor wortelen. Ze zullen dan ook niet langer dan 6 á 7 dagen eetbaar blijven. Je kunt ze dus beter op een donkere plek van rond de 13 graden bewaren.

Bewaren in de vriezer

Je kunt wortelen zonder problemen invriezen. Zorg er wel voor dat de vriezer koud genoeg is, bij voorkeur minimaal -18 graden. Als je wortelen hebt ingevroren kun je ze maandenlang bewaren. Het is wel raadzaam om de wortelen na het ontdooien snel op te eten. Na het ontdooien zijn ze namelijk niet meer lang houdbaar. Maak ze bij voorkeur binnen 24 uur na het ontdooien klaar.

Gezonde groente

Wortelen kun je in heel veel gerechten toepassen. Het schoonmaken en bereiden van worteltjes is erg eenvoudig. Als je nog weinig gerechten met wortelen hebt gegeten raken wij je zeker aan dit de komende tijd te gaan doen. Worteltjes zijn namelijk erg gezond! Niet alleen maar goed voor je ogen, maar ook voor je huid, darmen en hart. Je kan wortelen bewaren na het bereiden maar in de meeste gevallen zijn ze na een dag al niet meer zo lekker. Daarnaast zijn ze dan ook minder gezond.

Tags: Wortelen bewaren