Wortelen invriezen

Als je wortelen in huis hebt en je wilt ze invriezen, is dat dan mogelijk? Als je kiest voor wortelen invriezen dan kun je ze maandenlang bewaren. Zorg er wel voor dat de temperatuur in de vriezer koud genoeg is. Gebruik bij voorkeur een vriezer met een temperatuur die op minimaal -18 graden ligt.

Wortelen invriezen of gewoon in de koelkast

Als je geen vriezer hebt dan denk je al snel aan de koelkast. Je kunt wortelen ook in de koelkast bewaren, maar de houdbaarheid is in dat geval wel veel korter in vergelijking tot de vriezer. In een koelkast van ongeveer 7 graden zijn wortelen ongeveer een weekje houdbaar. Bij het wortelen invriezen zal dit veel langer zijn (gemiddeld een half jaar).

Ideale temperatuur

De ideale temperatuur om wortelen te bewaren is 13 graden. Als je ze niet wilt invriezen, leg ze dan op een plek met deze temperatuur. Als de plek droog en donker is dan zijn wortelen zo’n 4 weken houdbaar, zonder dat je ze invriest. Zorg ervoor dat de wortelen niet vochtig worden, dan zullen ze namelijk snel bederven.

Heb jij al lekkere wortel recepten?

In de tijd dat je worteltjes in de vriezer liggen kun je op zoek gaan naar een lekker recept. Wortelen zijn prima te combineren met rijst, maar ook met aardappelen. In de winter gaan de worteltjes in de supermarkt als warme broodjes over de toonbank. Hutspot is namelijk één van de meest favoriete gerechten in Nederland tijdens de winter. Niet gek als je bedenkt dat het gerecht lekker, gezond en goedkoop is. Daarnaast is de bereidingstijd ook nog eens vrij kort, met een half uurtje heb je een overheerlijke hutspot op tafel staan. Genieten van een heerlijke maaltijd voor een klein prijsje!

Wij danken je voor je aandacht, je weet nu of het mogelijk is om wortelen in te vriezen. Als je aan de slag gaat met een gerecht met wortelen dan wensen wij je veel succes, eet smakelijk alvast!

Tags: wortelen invriezen